Beskyldes for nepotisme

Carla Bruni-Sarkozy og hennes veldedige organisasjon får sterk kritikk etter medieavsløringer.

Publisert 12. jan. 2012 kl. 11.10
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
Bruni.jpg

Frankrikes førstedame, Carla Bruni-Sarkozy, er i trøbbel. Hun anklages av fransk presse for å favoritisere nære venner gjennom sin veldedige organisasjon, skriver den svenske avisen Dagens Nyheter.Etter at Carla Bruni giftet seg med president Nicolas Sarkozy i 2008, begynte hun straks å vie seg til veldedige formål gjennom en stiftelse som bærer hennes navn. Å fremme lese- og skriveferdigheter, samt kampen mot AIDS stod høyt på listen. Carla Brunis eldre bror Virginio døde av en AIDS-relatert sykdom 2006, skriver Dagens Nyheter.Nå utgir bladet Marianne en oversikt over hvem som har mottatt penger fra stiftelsen til Bruni.Julien Civange er DJ, produsent og musiker. Han er også en nær venn av førstedamen. Firmaet til Civange skal ha blitt tildelt 3.5 millioner dollar for å håndtere markedsføringen av en holdningskampanje om HIV-smitte mellom mor og barn, "Born HIV-fri". Kampanjen ble støttet av Carla Bruni-Sarkozy - det var på hennes oppfordring at firmaet ble tildelt pengene.Resultatet av kampanjen var moderat, og nå viser det seg også at pengebevilgningen var i strid med reglene, skriver Dagens Nyheter.