- Breivik burde vært innlagt

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen ønsker oppnevnelse av nye sakkyndige.

Larsen.jpg
Kultur

Mette Yvonne Larsen mener at bistandsadvokatene ikke har blitt betraktelig hørt når det gjelder meningene deres om den psykiatriske oppfølgingen av Breivik, skriver Aftenposten.- Vi mener at Breivik burde blitt innlagt til observasjon fra starten av, som en del av den rettspsykiatriske vurderingen. Vi konstaterer nå at han har gått ubehandlet i fem måneder til tross for at han er vurdert å være psykotisk, sier Larsen.Hun krever at det blir oppnevnt nye rettssakkyndige.- Vårt firma ønsker nye sakkyndige fordi vi mener det har kommet for mange innvendinger mot den forrige rapporten. Blant annet når det kommer til behovet for kvalitetssikring av rapporten og habiliteten til Synne Sørheim og Torgeir Husby, sier Larsen.Torsdag denne uken går fristen ut for å melde fra om de involverte partene i rettssaken ønsker at det blir oppnevnt nye sakkyndige eller ikke.

Nyheter
Kultur