Er kampfiksing en kriminell handling? Spør russerne

Russerne kommer innen kort tid til å presentere nye lover som gjør at kampfiksing blir sett som en kriminell aktivitet.

Publisert 11. jan. 2012 kl. 13.12
Oppdatert 11. jan. 2012 klokken 13.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Foto: Scanpix

Regjeringen støtter det lovforslaget som er på gang, og arbeidet med de nye lovene er kommet så langt at de trolig blir innført innen utgangen av 2012.Den russiske sportsministeren mener at lovforslaget kommer til å bli vedtatt av statsdumaen innen første halvår i år, og under utarbeidelsen av de nye lovene har russerne også sett på hvordan kampfiksing blir behandlet i andre land.- Vi kommer til å lage nye lover som gjelder fotball generelt, og etter at disse lovene er på plass, kommer vi til å se på strafferammene for kampfiksing, sier sportsminister Vitalij Mutko.I det russiske fotballforbundet hilser man initiativet velkommen, og mener det er på høy tid at kampfiksing blir sett på som en kriminell aktivitet.- De nye lovene vil være et sterkt våpen for å få has på denne virksomheten, kommenterer Anzor Kavazasjvili, som er president i Det russiske fotballforbundet. (©NTB)