Kvinner er mindre risikovillige

Like mange kvinner som menn sparer i fond, men kvinner tar mindre risiko.

Publisert 9. jan. 2012 kl. 13.01
Oppdatert 19. mars 2014 klokken 15.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
lommebok_spare_penger.jpg

Det er like mange kvinner som menn sparer i fond, men menn tar de største risikoene og tror mest på egen teft i et dårlig marked, skriver Finansavisen.- Det vi ser i porteføljen er at det er omtrent 50/50 kvinner og menn som sparer i fond. Slik var det ikke før, men når det gjelder å ta risiko og se dette som en kjøpsmulighet, så er det veldig tydelige utslag, sier Edward Wendel, divisjonsdirektør i DNB Kapitalforvaltning, til avisen.Unge menn er særlig interessert i å handle fond. Ifølge undersøkelsen oppgir 51 prosent av menn i alderen 25 til 39 at de planlegger å putte penger i fond de kommende tre månedene. Totalt vil 45 prosent av menn handle i fond, mens bare 31 prosent av kvinner vurderer det samme, skriver Finansavisen.Menn har også størst tro på egen teft i krise. 28 prosent av menn mener urolighetene i markedene er en god mulighet, men kvinner er mer forsiktige med å ta risiko. Bare 14 prosent tror det byr seg spesielt gode muligheter som følge av krisen, oppgir avisen.