Oppskriften på en CEO

Gracia Martore, president og CEO i Gannett, vet hva som må til for å nå toppen.

Publisert 13. jan. 2012 kl. 13.56
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 322 ord
karriere_kvinne.jpg

Hun er en av kvinnene med toppstilling i et stort amerikansk selskap, og hun har klare råd til kvinner som har drømmer om å bli CEO.Dette er oppskriften ifølge Gracia Martore, president i Gannett, det største avishuset i USA:Fokuser på jobben du harJeg mener man må gi alt i den jobben man har. I stedet for å tenke fire trekk fremover, bør du vise at du mestrer det du holder på med. Hver gang jeg har gjort det, har mine omstendigheter lagt merke til det, og gitt meg nye muligheter og mer ansvar.Delta i meritokratietHvor du kommer fra, hvem foreldrene dine er eller hvilken utdanning du har spiller ingen rolle. Det er din innsats som gir resultater. Den som gjør jobben best, er den som blir lagt merke til.Se på kjønnsfordelingenNår du vurderer å begynne i et selskap bør du se nærmere på hvordan bedriften er sammensatt. Har den minoriteter eller kvinner i toppstillinger? Bedrifter som forstår god business forstår også at talenter finnes i alle deler av befolkningen.Bli tykkhudetDersom du vil lykkes må du være tykkhudet. Det lærte jeg meg tidlig i min karriere.Tål å ha det ukomfortabeltDersom du strekker deg utover det som er komfortabelt for deg tilegner du deg kunnskap og erfaringer som kan være svært nyttige."Get to business"Kvinner bør gå inn i viktige operasjonelle roller, særlig innen finans og business. Det er fra disse stillingene konsernledere gjerne blir rekruttert. Dette betyr ikke at kvinner skal holde seg unna for eksempel HR, men de bør i større grad vurdere andre områder også.Gift deg med en flott fyrJeg har to barn, og har vært en dedikert mor. Men, jeg har også en veldig støttende ektemann. Vi har alltid delt ansvaret for barna. Noen ganger har jeg fokusert mest på jobben - andre ganger han.Forstå din bransje, og hold deg oppdatert Personlig er jeg en nyhets-junkie, jeg startet å lese Boston Globe da jeg var fem.Innholdet i artikkelen er hentet fra ForbesWoman.