- Det vil skape et klasseskille

Flere foreldre hjelper barna inn på boligmarkedet. 3 av 10 føler seg presset.

bolig.jpg
Kultur

Mange unge opplever at det de siste årene har blitt vanskeligere for førstegangskjøpere å finansiere kjøp av bolig. Derfor har det blitt mer aktuelt for noen foreldre å hjelpe sine barn med en slik investering.En fersk undersøkelse gjennomført for Fokus Bank viser at 43 prosent allerede har hjulpet sine barn som skal kjøpe bolig økonomisk. 33 prosent svarer at de vurderer å gjøre det.31 prosent av de spurte føler seg presset til å hjelpe sine barn inn i boligmarkedet.- Klasseskille skapes- Tallene viser hvor viktig foreldregenerasjonen er for at unge skal kunne få innpass i dagens boligmarked. Høye boligpriser og strengere krav til egenkapital gjør at det vil skapes et klasseskille mellom de som har ressurssterke foreldre og de som ikke har mulighet til å bidra med økonomisk støtte, sier ungdomsøkonom Maria Setsaas til HegnarKvinner, og legger til:- For noen foreldre ser vi at dette kanskje føles som et press.- Start sparingen tidligMed retningslinjene om 15 prosent egenkapital ved kjøp av bolig vil det være vanskeligere for førstegangsetablerende å komme inn på markedet på egen hånd.- De siste årene har vi sett at de som hadde mulighet til å kjøpe bolig som studenter sitter mye bedre i det enn de som har leid i mange år, sier økonomen.Hun mener foreldre bør få barn til å starte boligsparingen tidlig.- En av de beste måtene å spare til bolig på vil være i BSU (Boligsparing for ungdom). Høy innskuddsrente og skattefradrag stimulerer til sparing og legger til rette for etablering av gode sparevaner.- Sparing i ung alder er og en god start til sparing senere i livet, fortsetter Setsaas.

Nyheter
Kultur