- Kampen om damene kan bli tøff

Det er flere menn enn kvinner her i landet. Det kan by på partnerproblemer.

kvinne.jpg
Kultur

Torsdag kom tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som viser at det var 2.498.900 menn og 2.487.000 kvinner registrert bosatte i Norge ved årsskiftet.Les også: Overskudd av menn i NorgeIfølge forsker Helge Brunborg skyldes dette to ting;- Det ene er at dødeligheten har sunket raskt for begge kjønn, men særlig for menn. Det andre er innvandring. Det er et mannsoverskudd blant innvandrere, sier han til DN.Konsekvensene av mannsoverskuddet kan bli partnerproblemer.- Det kan være at noen menn får problemer med å finne seg en partner. Det blir født flere menn enn kvinner, men mennene har høyere dødelighet allerede i mors liv og videre oppover på alle årstrinn. I tidligere tider ble det likhet mellom kjønnene i 20-års alder, og det passet bra for da ble det omtrent like mange partnere. Men nå blir det likhet først opp i 60-års alder, sier Brunborg til avisen.

Nyheter
Kultur