Barcelona ble eneste bortelag uten scoring og seier da kvartfinalene i mesterligaen ble innledet. Det endte 0-0 mot Milan.Det er første gang på to og et halvt år at Barcelona går målløs av banen i en mesterligakamp. Det var også første gang på ti kamper at Messi ikke scoret.For Barcelona har han truffet 55 ganger denne sesongen.Mange så for seg en scoringsduell mellom de brennhete måljegerne og tidligere lagkameratene Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic, men ingen av dem greide å prege kampen slik de pleier.Etter et hektisk første kvarter med store sjanser til begge lag ble overfloden av offensivt talent i begge lag holdt i ganske så stramme tøyler av de mange dyktige defensive spillerne på banen.Barcelona hadde som vanlig ballen masse, mens Milan spilte mer direkte med giftige kontringsforsøk. Ingen av dem greide å skape mange sjanser.- Jeg har større tro på at vi skal gå videre nå. Fordi vi holdt nullen hjemme kan vi gå videre både med seier og uavgjort, så sjansene våre har økt, sa Milan-trener Massimiliano Allegri.- Jeg beundrer troen og selvtilliten deres, men det er en hyllest til oss at de er fornøyde med 0-0. Slik var det med Milan også under (Arrigo) Sacchi og (Fabio) Capello. De tenker at vi må score mer enn dem i returkampen, men vi er vant til å spille for å vinne, kontret Barcelona-trener Pep Guardiola.- Ett mål kan vise seg å være nok for oss i returkampen på Nou Camp, og da vil vi ha flere spillere tilgjengelige. Barcelona er det beste laget i verden, men alle ting må ta slutt, og vi har 50 prosent sjanse til å gå videre, mener Milan-spiller Clarence Seedorf.I motsetning til Real Madrid (3-0 mot APOEL Nikosia) og Chelsea (1-0 mot Benfica) tirsdag, og Bayern München (2-0 mot Marseille) onsdag, fikk tittelforsvareren verken bortemål eller seier med seg hjem.Barcelona hadde de største sjansene i annen omgang. Carles Puyol stupheadet stopperkollega Gerard Piqués hjørnespark rett utenfor i det 78. minutt mens en motspiller hang i trøya hans, og Messi tvang Christian Abbiati til en god redning tre minutter før slutt. Tello var frampå på returen, men hans avslutning ble blokkert.Robinho kom til Milans aller største sjanse allerede etter tre minutter, men brasilianeren skjøt over åpent mål etter at Kevin-Prince Boatengs skuddforsøk ble blokkert.Før det var spilt ti minutter misset også Barcelona-back Dani Alves en åpen sjanse etter at Christian Abbiati ga en unødvendig retur på et svakt Messi-skudd.Fem minutter senere ble Barcelona snytt for straffe da Alexis Sánchez ble felt av Milan-keeperen.Messi hadde ballen i nettet rett etterpå, men da var dommeren våken og annullerte for en klar offside.Ibrahimovic kom alene med keeper i det 18. minutt, men Victor Valdés kastet seg i beina på svensken og reddet.Etter den innholdsrike åpningen roet dramatikken seg betraktelig ned. Barcelona sørget iallfall for at ingen av de fire hjemmelagene i første kvartfinale greide å score, og det er fortsatt åpent foran returkampene neste uke. (©NTB)