Speidere fra flere store fotballigaer var søndag på Lerkendal med samme mål for øye: Rosenborgs midtbanetalent Markus Henriksen (19).Speidere fra både Belgia, England, Frankrike, Nederland og Tyskland var til stede på tribunen da Rosenborg slo Brann 3-1 i eliteserieåpningen, skriver Adresseavisen.Dessverre for Henriksen leverte han en middels kamp søndag. Likevel skal belgiske Brugge, som fikk nei fra midtbanejuvelen i januar, fortsatt være interessert i spilleren.Klubben som kjøpte lagkameraten Mushaga Bakenga kan imidlertid få tøff konkurranse om ungguttens underskrift. Erkerivalen Anderlecht var nemlig representert på Lerkendal.Det samme var Mohammed «Moa» Abdellaoues tyske klubb Hannover, samt engelske West Ham, franske Valenciennes og nederlandske Heerenveen.Det går trolig mot et salg av Henriksen i sommer. RBKs sportslige leder Erik Hoftun har allerede uttalt at han forventer at spilleren forsvinner. Samtidig har Henriksen ikke ønsket å forlenge kontrakten med trønderne. (©NTB)