Fredag fikk Solbakken en e-post fra FIFA med beskjed om at han må betale 10.000 sveitserfranc (vel 63.000 kroner). Agenten sier han stiller seg undrende til boten, men at han aksepterer den og vil bli ferdig med saken, skriver VG.- Det sto ingen begrunnelse, kun hva de hadde kommet fram til og at det var en bot, sier Solbakken til VG.Da Brede Hangeland ble solgt fra Viking til FC København i 2006, fikk Solbakken et mindre honorar, men han skulle få et atskillig høyere beløp ved et eventuelt videresalg. Da midtstopperen to år senere ble solgt videre til Fulham, trådde Solbakkens avtale med FCK i kraft. Problemet var at Hangeland da hadde byttet agenter som mente de hadde krav på honoraret.I 2010 anmeldte Hangeland og hans agenter Solbakken til FIFA. Solbakken mener han ikke har gjort noe galt, men har lagt skylden på forskjeller mellom danske og internasjonale overgangsregler .- Mine advokater stiller seg uforstående til boten, men jeg velger å betale og komme meg videre. Jeg mener jeg ikke har gjort noe galt, men om FIFA mener det så tar jeg det til etterretning, legger meg flat, beklager og betaler boten, sier han.