- Det har vært et krevende arbeid å plukke ut de beste av hele 182 søknader. En av disse ligger i Lærdal i Sogn og Fjordane, sa kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding 5. september i fjor høst - en uke før kommunevalget, skriver vg.Avisen viser til at det Navarsete glemte å si, var at Lærdal er hennes egen hjemkommune og at hennes ektemann, Lars Petter Nesse, på det tidspunktet var varaordfører der.Videre skal Navarsete også ha utelatt og bemerke at Lærdal ikke ble rangert blant de ti beste i Sogn og Fjordane, da fylkeskommunen i fjor gikk gjennom 26 søknader og erklærte seg heller ikke inhabil.Per-Kristian Foss sier til vg at han er overrasket over at Navarsete, med tanke på ektemannens stilling, ikke erklærte seg inhabil - som ifølge han ville vært mest fornuftig.- Da unnlater man å gi inntrykk av at dette er penger som deles ut til venner, sier Foss.