Regissør Hans Petter Moland følger tidligere ordfører i Terra-kommunen Vik og hans økonomisjef rundt i verden for å se hvor det ble av pengene Vik kommune investerte i pillråtne strukturerte produkter som en dyktig selger fra Terra introduserte for kommunestyret. De to drar til Detroit, New York, London og Athen. Resulatet er fanget i dokumentarfilmen med tittelen "Når boblene brister" og oppsummerer finanskrisen.Når Joseph Stiglitz, Michael Lewis, Carlota Perez, Georgios Papandreou, Sophus Reinert, Erik Reinert og Øystein Stray Spetalen intervjues, så er det ikke flås og tull man får høre. Parallellene til tidligere kriser trekkes opp på en ryddig måte.Ny-schumpeterianeren Carlota Perez sin tolkning av de senere årenes hendelser ut frahar en sentral rolle i filmen. Og den kjente globaliseringsskeptikeren og nobelprisvinneren ' syn er nærmest bærende for presentasjonen. At Stieglitz blir stående helt umotsagt blir en svakhet for filmen som generelt mangler en stemme som stiller spørsmålstegn til et øredøvende konsensus.Filmen frikjenner også Terra-ordførerne med en enkel henvisning til "Zeitgeist" - eller det virkelighetsbildet som rådet på denne tiden. At kommunestyrene i samlet flokk benyttet fremtidige inntekter og ikke "bare" penger de alt hadde på bok på finansprodukter de trodde var ok, har filmen galant hoppet bukk over. Noen steder blir Moland så opptatt av å hamre gjennom en ferdigpakket "sannhet" at fraværet av motforestillinger skriker mot publikum.Det er ingen store aha-øyeblikk i filmen. Budskapet er pakket effektivt inn i en dokumentar som "glir" veldig lett og ryddig fremover, og gir er en lett og grei oppsummering.Konklusjon? Verd kinobilletten og terningkast over midt på treet.