- For unge, rike partyfolk

Carl Erik Krefting er deleier i den nye thairestauranten Sawan.

Carl Erik Krefting - Foto: Finansavisen
Kultur

Eksklusive asiatiske restauranter dukker opp som paddehatter i hovedstaden om dagen, og tiden da asiatisk mat var synonymt med frosne vårruller og vasstrukken chop suey levert på døren er definitivt over. I løpet av det siste året har restauranter som Hanami på Tjuvholmen, Onda Asia og Tao på Aker Brygge og SüdØst Asian Crossover nederst på Grünerløkka kommet til. Fra før var både Nodee på Majorstuen, Dinner i Stortingsgaten, Plah bak Slottet og ikke minst Alex Sushi på Solli plass meget populære spisesteder.Det siste medlemmet i den eksklusive gjengen er den nye thailandske restauranten Sawan i de gamle lokalene til Le Canard på Frogner. Bak restauranten står investor Erik Pedersen og Søylen Eiendom, eid av advokat Carl Erik Krefting, Runar Vatne og Hans Petter Krohnstad.Da Sawans restaurantsjef, William Ho, nylig ble spurt om hvem klientellet hans var, skal han visstnok ha svart:- Det er hovedsakelig unge, rike partymennesker som spiser hos oss.Det er med andre ord på Sawan det skjer om dagen. Så vil tiden vise hvor lang tid det tar før de unge og rike hopper videre til neste hot spot.- Med tanke på at vi ikke har brukt en krone på markedsføring synes jeg det har vært en relativt grei start, sier William Ho til Kapital. - Vi er mer eller mindre fullbooket fra onsdag til lørdag, og det er vi fornøyd med tidlig i mai, når folk gjerne er opptatt med å åpne hytter og pusse båter.- Hva gjør dere når hypen går over?- Det er ikke meningen fra vår side at Sawan skal være et hypet sted. Vi skal være et sted hvor Frogner-folk kan svippe innom etter jobb og spise god mat til riktige priser, sier restaurantsjefen.Så langt har det blitt investert fem millioner kroner i oppussingen, og innen den er ferdig vil prislappen komme på opp mot syv millioner.Da restaurantanmelderne fra Aftenposten Aften nylig besøkte restauranten, stusset de både over dansing på nabobordet (selv om de dansende raskt ble jekket ned av personalet), og for høy musikk. Da Kapital nylig inntok en bedre middag på Sawan en lørdag kveld, ble vi raskt forsikret om at de hadde rettet opp i alt anmelderne i Aften hadde påpekt. Til vår store overraskelse observerte vi riktig nok den skattesvikdømte Bjørn Sellæg på vei inn på dametoalettet, men dansing foregår etter at man har forlatt restauranten, servicen var upåklagelig, og musikken var heller ikke påfallende høy.Påfallende er derimot de fantastiske lokalene. Den allerede flotte, gamle Frogner-villaen har blitt pusset nydelig opp i ulike jordtoner, og fremstår i dag som ett av byens flotteste restauranter. Maten er en blanding av flere asiatiske kjøkken, med hovedvekt på det thailandske.Alt var velsmakende, og prisene var omtrent som man må regne med på dette nivået - ca. det samme som på Nodee.

Nyheter
Næringsliv