Høyresiden knuser regjeringen

Høyre ville alene doblet antall representanter på Stortinget fra 30 til 60.

Erna Solberg - Foto: Scanpix
Kultur

Høyre er størst, og de borgerlige partiene har et solid overtak på de tre regjeringspartiene, viser Dagbladets meningsmåling for mai.På målingen som Ipsos MMI har utført, får Høyre en oppslutning på 32,0 prosent, en oppgang på hele 4,1 prosentpoeng fra måneden før. Dersom målingen hadde vært valg, hadde Erna Solbergs parti doblet antall representanter på Stortinget fra 30 til 60.Totalt ville Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre fått 110 mandater mot regjeringspartienes 59. Høyre og Frp ville alene fått 91 mandater og dermed solid flertall på Stortinget.På målingen går Frp riktignok tilbake 2,5 prosentpoeng til 16,2 prosents oppslutning, men tapet av ti mandater blir veid opp av at både Høyre, Venstre og KrF øker sin andel. KrF går fram 0,9 prosentpoeng til 5,2 mens Venstre øker med 0,2 til 4,9 på målingen.For de rødgrønne er målingen en tilnærmet katastrofe. Arbeiderpartiet faller 1,7 prosentpoeng til 30,2, mens SV faller over en tredel - med 2,3 prosentpoeng til skarve 4,0 prosent. Senterpartiet går tilbake 0,6 prosentpoeng til 3,4 prosents oppslutning. Ser man på antall stortingsrepresentanter, så mister både SV og Sp ti hver og står igjen med fattige én representant hver.Rødt får støtte av 1,3 prosent av de spurte, tilbake 0,3 prosentpoeng, mens andre partier får 2,9 prosent, en framgang på 1,5. (©NTB)

Nyheter
Politikk