Hvem vinner 3 millioner? - Elitloppet 2012

Her er HegnarOnlines stalltips før Elitloppet i Stockholm.

Hesten Iceland og kusken Johnny Takter vant Elitloppet 2010 i Stockholm. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Kultur

For svært mange er Elitloppet den desidert viktigste travhendelsen hvert eneste år. Selv om franskmennene gjerne fremstiller Prix d`Amerique, som det viktigste løpet og amerikanerne gjerne trekker frem Hambletonian, er det nok liten tvil blant oss nordboere om at Elitloppet er det største.Det er i første rekke folkefesten som gir Elitloppet en fantastisk posisjon. For ikke å snakke om førstepremien på 3 millioner svenske kroner Selv om franskmennene kan skryte av flere tilskuere under Pd`A-søndagen og høyere pengepremier - er de sjanseløse mot stemningen på Solvalla. Har du vært der skjønner du hva vi mener og har du ikke vært der - er det aldri for sent! Helt fra portene åpner klokken 07:45 lørdag og søndag er det topp stemning på Solvalla. Travfolket er i en herlig forbrødring på tvers av landegrensene og publikum er opptatt av stor sport og gode prestasjoner - helt motsatt av franskmennene som kun heier på egne kusker og hester. Mellon 25.000-30.000 personer omkranser Solvalla ovalen siste lørdagen/søndagen i mai.Det norske håpetDet norske håpet heter Yarrah Boko. Dessverre har hesten et vanskelig 8. spor helt ytterst bak bilens startvinge og er derfor tilmålt små sjanser. Ifølge hestens eier, evigunge Jan-Erik Andresen, er det nettopp det at det ikke stilles forventninger til Yarrah Boko, som kan føre til en norsk opptur. "Dersom vi når en finaleplass (de 4 fremste fra to kvalifiseringsløp) kan alt skje", sier eier Andresen. Redaktør i fagbladet Trav og Galopp-Nytt, Truls Gravdal Pedersen, som er den som kjenner internasjonal travsport best i landet, sier følgende om Yarrah Bokos sjanser: "Med det startsporet ser jeg ikke store muligheter for Yarrah Boko. Jeg tror også at formen ikke er like god som i Paris i vinter. Det som kan gi Yarrah Boko en finalebillett; er dersom løpet kjøres i overlydsfart den første runden, da er det ikke mange som står i mot Yarrah Boko i sluttfasen."Vinnere fra Hegnar Online..Vi ønsker å premiere HOs trofaste lesere og har noen spill anbefalinger i løpet av helgen. Alle våre forslag gjelder for lørdagen. Løp. 7 Nr. 8 Rocky Winner. Vær grådig - gå for et vinnerspill. Løp 12 Nr. 1 Mysterious. Spill både vinner og plass. Bra odds mot sjanser uansett. Lørdagens hovedoppslag er Harper Hanovers løp. Vi anbefaler et spill på Sveriges kuskechampion Bjørn Goop. Løp 13. Nr. 3 Twigs Tarzan. Spill både vinner og plass. Bjørn Goop kunne velge mellom 5 hester i dette løpet. Det blir avgjørende for vårt valg av spillobjektHegnar Online er selvsagt ringside hele Elitloppshelgen. Dersom vi finner andre interessante objekter - vil vi informere om dette på HO. Det skal nemlig lønne seg å benytte HOs tjenester….Hvem vinner Elitloppet? Tja, årets løp er i våre øyne helt åpent. Den beste hesten er utvilsomt Rapide Lebel. Dessverre er det slik at kusken Eric Raffin sjeldent får det til i Skandinavia. Vi tror derfor mindre på denne ekvipasjen. Vår vinner er trent av en nordmann, Trond Smedshammer og kjørt av en amerikaner, Brian Sears. Arch Madness er vår vinner av Elitloppet 2012.

Nyheter
Kultur