NRK.no oppgir at flere de har vært i kontakt med, sier de har observert at bekjente legger ut ungenes karakterer på Facebook. Datatilsynet er blant de som oppfordrer folk til å være varsom med hva de publiserer på nettet.Seniorrådgiver, Guro Skåltveit, mener man bør vurdere nøye før man legger ut private opplysninger.- Det aller viktigste er at man spør barnet før man publiserer. Det er viktig å respektere at folk har rett til å ha kontroll over egne opplysninger, sier Skåltveit.Redaktør for nettstedet Nettvett.no, Elisabeth Aarsæther, synes ikke det er greit å legge ut slike opplysninger om sine barn på internett.- Det er jo helt idiotisk. Ville man tatt med barnas karakterkort på en fest eller ute på gata for å vise det fram? Hvis svaret på dette spørsmålet er nei, så bør man heller ikke legge det ut på nett, sier redaktør Elisabeth Aarsæther.Hun mener at dette er noe foreldrene selv må avgjøre, men at det er viktig at de tenker på barna når de tar slike beslutninger. Alt som publiseres på nett er tilgjengelig for alle, og kan dermed lastes ned i all framtid, presiserer Aarsæther.- Jeg skjønner at dette er stolte foreldre som gjør det i gledesrus, men selv om foreldrene synes dette er greit, så kan det være at barna har en annen oppfatning, sier hun til NRK.no.