Høyre og Fremskrittspartiet ville ha fått rent flertall hvis det var stortingsvalg i morgen. Det viser en måling som Norfakta har laget for Klassekampen og Nationen.Høyre går fram 0,8 prosentpoeng til 32,9 prosent på målingen. Frp går fram 0,3 prosentpoeng til 18,9 prosent. Til sammen ville de to partiene ha fått 93 av de 169 plassene på Stortinget.- Dette er veldig hyggelige og stabile tall, og sterke resultater totalt sett på borgerlig side, sier Høyre-leder Erna Solberg til Nationen.Mens Høyre posisjonerer seg som landets største parti, går Arbeiderpartiet tilbake 1,7 prosentpoeng til 27,8 prosent. Det er Aps laveste oppslutning siden februar 2011 på Norfaktas målinger for de to avisene. Partisekretær Raymond Johansen slår fast at partiet er topp motivert.Aps regjeringspartnere gjør det heller ikke skarpt på målingen. Senterpartiet faller 0,8 prosentpoeng til 4 prosent. Sosialistisk Venstreparti går tilbake 0,4 prosentpoeng til 3,5 prosent.- Vi er klar over at dette er en alvorlig situasjon. Det gjelder å ha is i magen. Nå er partiapparatet i full gang med å peke ut tre reformer vi skal gå til valg på, sier SVs partisekretær Silje Schei Tveitdal til Klassekampen.Målingen viser videre at Kristelig Folkeparti faller 0,2 prosentpoeng til 4,2 prosent. Venstre går fram 1,7 prosentpoeng til 5,4 prosent. Rødt går fram 0,7 prosentpoeng til 1,7 prosent. Miljøpartiet De Grønne får 0,9 prosent.