Therese Johaug er tildelt den gjeve kvinneprisen "Porsgrunds Porselænsfabriks Ærespris" for bragden på 30 kilometer kvinner langrenn under ski-VM i Holmenkollen for et drøyt år siden.Johaug ble tildelt prisen for 2011 under Oslo Skishow tirsdag kveld.Prisvinneren smilte bredt og var både takknemlig, stolt og ydmyk over å havne på den meritterte vinnerlisten. Mange storheter har vunnet denne prisen opp gjennom årene.Porsgrunds Porselænsfabriks Ærespris er en ren kvinnepris og deles ut av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.Ingen kan få æresprisen mer enn én gang.Finner Idrettsstyret at ingen kvinnelig idrettsutøver har tilfredsstilt de fordringer som ansees påkrevet for å oppnå æresprisen, deles den ikke ut. Det skjedde i 2006, 2008 og 2009.Lengdehopperen Berit Berthelsen var den første som ble tildelt prisen i 1964. (©NTB)