Tre EM-medaljer på norsk superkveld

Én sølv og to bronse. Og da fikk ikke Andreas Thorkildsen noe medalje.

Publisert 29. juni 2012 kl. 06.57
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
Tonje Angelsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
- Det ble jentenes aften og en fantastisk kveld for norsk friidrett, slo sportssjef Ronny Nilsen fast etter tre norske EM-medaljer torsdag.I tillegg til sølvmedaljen til Tonje Angelsen i høyde og bronsemedaljene til Margrethe Renstrøm i lengde og Jaysuma Saidy Ndure på 100 meter, ble det fjerdeplasser til Ezinne Okparaebo på kvinnenes 100 meter samt til Andreas Thorkildsen i spyd.Sistnevnte måtte gi seg etter tre kast i spydfinalen, grunnet en lårskade.Gledelig var det også at unggutten Thomas Roth virkelig overrasket og løp seg til finalen på 800 meter. Det hadde gitt høye odds før mesterskapet startet i den finske hovedstaden.- Det er helt fantastisk at vi skulle klare å få så mange medaljer på en kveld, og det som kanskje er mest morsomt, er at det er nye utøvere som tar dem, sa sportssjef Nilsen.Norsk friidrett har handlet mest om Andreas Thorkildsen de siste årene, i alle fall når det hare vært snakk om medaljer. Men nå er en ny generasjon utøvere i ferd med å ta skrittet opp på seierspallen, og det er 22-åringen Tonje Angelsen som fører an. (©NTB)