18-åring dunket inn tre mål for Vålerenga

Vålerenga er kommet inn i flytsonen. Også bortekampen mot Odd Grenland ga tre poeng etter 3-2 og tre scoringer av Håvard Nielsen.

Publisert 12. juli 2012 kl. 06.42
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.35
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 422 ord
Vålerenga Fotball, her ved Håvard Nielsen og Martin Andresen (t.h.) - Foto: Scanpix

Før denne kampen sto 18-åringen bokført med tre seriemål. I løpet av nitti meget underholdende fotballminutter doblet han antallet. Odd var det beste laget, men sjansesløsingen var formidabel. Vålerenga forsvarte seg godt - og kontret strålende når mulighetene var der.Vålerenga tok sin annen borteseier på rad. Om ikke laget har vært gjennom en ekstrem forvandling, så er det definitivt en «new look» over laget fra Oslo øst: Spillestilen er blitt mer direkte - farten i overgangene er også skrudd veldig opp. Alt gjøres enklere, og det kler dette mannskapet. Både laget og «Klanen» har fått tilbake entusiasmen.«Det er vondt å se Enga»-sangen fra Stabæk-kampen var byttet ut med «Vi taper aldri» denne gang.Tøff tidTrener Martin Andresen har vært gjennom en tøff tid, men nå kan blikket rettes oppover på tabellen. En sjetteplass så langt, og klatringen kan fortsette: Molde på Ullevaal lørdag og Stabæk på Nadderud 22. juli er to kamper som kan gi en pen poengfangst.Andresen har opplevd suksess etter oppvaskmøter og omlegging av spillestil.- Vi er kompakte og solide bakover, men Odd får slå innlegg gjennom hele kampen. Det var ikke bra. Ellers spiller vi på innsats og overganger. Vi ønsker jo mer ballbesittelse, men det får komme gradvis, sa Andresen.Surt å tapeOdd-trener Dag-Eilev Fagermo var klar i sine konklusjoner etter det forsmedelige tapet- Det var selvfølgelig et surt tap, men jeg mener uansett vi kan gå herfra med hevet hode. I perioder var det klasseforskjell på lagene. Vi hadde vel 70-30 i ballbesittelse. Men vi var ineffektive, og to av de tre baklengsmålene skulle aldri ha kommet, sa Odd-treneren som er stolt av andelen telemarkinger på Odd-laget. Hele sju mann fra Telemark spilte onsdag.Odd har Brann (b) og Strømsgodset (h) i de to neste kampene. To tøffe kamper. Odd var spillemessig gode mot Vålerenga, men som sagt sørgelig ineffektive - og rufsete bakover.Dårlig uttellingSimen Brenne sendte inn et vakkert og fortjent ledermål etter 26 spilte minutter onsdag. Niklas Gunnarsson bidro med et flott forarbeid.Senere rakk Nielsen å snu kampen med to scoringer før pause. Han økte også til 3-1 etter en times spill.Den ledelsen var aldri trygg. Torgeir Børven reduserte på straffe i det 74. minutt. Resten av kampen ble et stormløp mot Vålerenga-målet der Lars Hirschfeld var i alle tre hjørnene: Det venstre, det høyre og det umulige. André Muri var også meget solidAvstanden ned til Lillestrøm på kvalifiseringsplass er bare to poeng. Odd har underprestert med et av eliteseriens bedre mannskap. Den saken er klar. Bare to hjemmeseirer på sju kamper er en meget svak statistikk. (©NTB)