Albanske apekatter stanset ikke Aalesund

Aalesund fikk med seg det beste resultatet av de norske lagene i Europaligaen i går. Men kampen ble skjemmet av rasisme.

Kjetil Rekdal. Foto: Scanpix

Aalesund lå under ved pause mot albanske Tirana, men en fin scoring av Tremaine Stewart ga tangotrøyene 1-1 før returkampen på hjemmebane i europaligaens 2. kvalifiseringsrunde.I en sjansefattig fotballkamp i den albanske hovedstaden, ble Stewarts scoring meget viktig for Aalesunds sjanser til å ta seg videre. Han utlignet på et godt skudd etter 56 minutter.Før pause hadde Mirel Cota gitt Tirana ledelsen etter 37 minutter. Angriperen var stadig giftig og var også nær ved å gjøre 2-1 like før slutt, men da var Sten Grytebust med på notene.I det 57. minuttet leverte Lars Fuhre fra seg ballen til Stewart. Jamaicaneren ble presset ut mot kanten av 16-meteren, men fikk skaffet seg rom og hamret ballen inn i hjørnet.Flasker og apelyderI annen omgang ble kampen stoppet en periode da hjemmelagets fans kastet flasker og slengte apelyder mot noen av Aalesunds mørkhudede spillere, blant dem målscorer Stewart.Fotballpresident Yngve Hallén reagerer sterkt, og forventer at UEFA tar grep.- Vi kan ikke akseptere at våre spillere, eller ingen spillere i europeisk fotball for den saks skyld, blir sjikanert på den måten. Ikke mot klubb eller mot enkeltpersoner, sier han til adressa.no.Dommeren fikk etter hvert hjelp av Tiranas keeper til å roe ned publikum, som likevel svarte med pipekonsert mot AaFK-back Hugues Wembangomo da spillet ble satt i gang igjen. (©NTB)