Bookmakerne tror på mager norsk fangst

Håndballjentene og Andreas Thorkildsen har størst tillit hos bookmakerne før OL i London. De tipper to gull, én sølv og tre bronsemedaljer til Norge.

Andreas Thorkildsen. Foto: Scanpix

De som setter oddsen tror det skal bli tøft for de norske utøverne å innfri målet om sju OL-medaljer, og heller ikke gullkandidatene blir ansett som såkalte «sikre vinnere».Bookmakerne mener at Thorkildsen og håndballjentene bare har om lag 35 prosents sjanse for å vinne, mens Usain Bolts sjanse til å gå til topps på 100 meteren, som er OLs mest omtalte øvelse, blir beregnet til 60 prosent.Dersom Jaysuma Saidy Ndure skulle vinne en medalje på 200 meteren vil de som satser på ham få så mye som 100 ganger pengene tilbake. Heller ikke Ezinne Okparaebo gis store sjanser. Bookmakerne har beregnet sjansen hennes til å komme med i 100 meterfinalen til 13 prosent.Lerdueskytteren har tillit til å ta hjem sølv for Norge i London. Det tror i alle fall et av de største bettingselskapene, mens rifleskytteren Ole-Kristian Bryhn, terrengsyklisten Gunn-Rita Dahle Flesjå og dobbeltsculleren med Nils Jacob Skulstad og Kjetil Borch spås å kunne ta bronsemedaljer.Mark Cavendish er storfavoritt til å vinne gullet i syklistenes fellesstart, men Edvald Boasson Hagen blir ikke ansett for å være helt sjanseløs. Han er ranket blant de sju beste.Svømmerne Sara Nordenstam og Ingvild Snildal blir spådd finaleplasser. Det tror bookmakerne også at Eirik Verås Larsen skal klare, mens den norske Star-båten i seiling er rangert på femteplass.