- De vil ikke bli tatt på med silkehansker

President i Norges idrettsforbund, Børre Rognlien, om OL i London og juksemakere i idretten.

Børre Rognlien - Foto - Geir Owe Fredheim

Presidenten i Norges idrettsforbund, Børre Rognlien, er i London - klar for de Olympiske sommerlekene. Ikke overraskende er det nettopp dette som opptar han mest akkurat nå.- I Norge er vi et av meget få land som har både topp og bredde i samme organisasjon. Derfor er også alle NIFs to millioner medlemmer eiere av toppidretten, og vi ønsker alle våre 64 deltagere suksess på vegne av oss alle, sier Rognlien til HegnarKvinner.- Er det noen i mediebildet som fortjener ros?- Akkurat nå har jeg lyst til å gi ros til de mange dyktige journalister og kommentatorer som er i stand til å sette toppidretten inn i en større sammenheng. Alle toppidrettsutøvere i Norge står på skuldrene av en enorm frivillig og gratisarbeidene folkebevegelse, understreker Rognlien.Idrettspresidenten er også klar på hva han mener burde vært ugjort den siste tiden.- Hvis noen i norsk idrett har latt seg kjøpe til jukse med spillets gang, så burde det vært ugjort. Det vil de finne ut selv også hvis de blir avslørt. De vil ikke bli tatt på med silkehansker, sier han.- Hva er det første du ville tatt tak i, dersom du var statsminister?- Oj, der har jeg mange gode forslag. Håper han inviterer meg inn til en samtale, sier Rognlien og fortsetter:- En sak som jeg har brent for siden jeg satt i Stortingets samferdselskomite i forrige århundre, er at det må bygges dobbeltsporet jernbane inn til alle våre største byer. Da vi behandlet den første jernbanemeldingen for 25 år siden var Stortinget enige om at Oslo - Ski var første prioritet. At dette ikke er gjort er rett og slett en skandale.- Ditt beste karrieretips?- Gjør så godt du kan hele tiden. Bruk ørene mer enn munnen, og vær i stand til å justere dine standpunkter når du hører gode argumenter. Men du må tørre å stå for det du mener uansett hvem du snakker med, sier Rognlien og legger til en oppfordring til alle:- Følg med på Twitter fra Norges idrettsforbund! Her kan du også følge alle de aktive som er med i OL.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!