Derfor hater vi å se bilder av oss selv

Vi har ofte et annet bilde av oss selv enn det bildet resten av verden har.

Foto: Scanpix

- Det er ofte at folk ser et bilde og reagerer med avsky, selv om alle andre som ser bildet synes det er flott, sier Duncan Davidson, ifølge forskning.no.I en ny presentasjon hevder forfatteren og fotograf for det prestisjetunge nettstedet TED at årsaken er at vi har et annet bilde av oss selv enn det bildet resten av verden har.- Stort sett ser vi bare oss selv i speilet på badet, noe som gir et speilvendt bilde. Du er den eneste som har dette bildet av deg selv, og vanlige bilder gjengir ikke det, sier han.Når vi ser et fotografi av oss selv, sammenligner vi det ifølge Davidson med det mentale bildet vi har, og hvis denne sammenligningen ikke stemmer blir det fort kluss.- Når vi ser et bilde av oss selv, så ser det nesten riktig ut, men ikke helt. Så derfor avviser vi det, sier fotografen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!