- Du kan ikke være perfekt på alt

Hjemme hos Høyreleder Erna Solberg er det høy støv- og roteterskel.

Erna Solberg - Foto - Hoyre.no

Den siste tiden har det vært mye fokus på hvordan kvinner i topplederstillinger takler balansen mellom jobb og familieliv.I et intervju med magasinet KK forteller tobarnsmor og partileder i Høyre, Erna Solberg, hvordan hun får dagene til å henge sammen.- Jeg har vært så heldig at min mann har ordnet mye av det praktiske, men nå kommer en periode hvor det er kjekt, i alle fall for min datter, at jeg er litt mer til stede. Noen tema er det kanskje lettere å snakke med meg om enn med far, sier Solberg.Hun er gift med Sindre Finnes og de har barna Ingrid på 15 og Erik på 13.- Min mann gjør veldig mye mer enn jeg i det daglige. Det er vanskelig å ha sånne jobber hvis du ikke har en partner som også investerer litt av sitt liv i jobben din, understreker Solberg.Som partileder har hun til gjengjeld måttet gi litt slipp på ledelsen i hjemmet.- Har du gitt fra deg ansvaret, må du akseptere at ting blir gjort på en annen måte. Da blir det mye pasta og pannekaker, og litt mindre wok. Hvis du går rundt og passer på skaper det bare gnisninger.Da hjelper det nok at Solberg ikke er noen ordensnarkoman.- Å nei, nei, nei! Jeg kan se på en bunke på et bord over lang tid uten å føle noe som helst behov for å sortere det.Så når Solberg kommer hjem går hun ikke rundt med høye skuldre og støvkluten parat.- Du kan ikke være perfekt på alt. Vi har høy støv- og roteterskel. Jeg synes det er viktigere at folk kommer og tar et glass vin hjemme hos oss enn at vi har fantastisk dekorerte bord eller helryddet hus, sier hun og legger til:- Jeg er ikke uinteressert i interiør, men jeg har ikke kapasitet til å holde på med det.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!