Flere krever keisersnitt

Stadig flere kvinner ønsker ikke å føde på den vanlige måten. Oslo-kvinner topper statistikken.

Foto: Scanpix

Fødselsangst eller vanskelige fødselsopplevelser får flere til å velge keisersnitt, skriver Aftenposten.Hvert år blir rundt 2150 barn ved Oslo universitetssykehus (OUS) forløst ved keisersnitt. Det er ca. 22 prosent av alle fødslene ved sykehuset.Mens 55 prosent av inngrepene gjennomføres akutt, er resten ifølge avisen planlagt i god tid i forveien. Rundt hvert tredje planlagte inngrep skjer fordi kvinnene selv ikke ønsker å føde på den vanlige måten.Vil ta valget selv- Vi har opplevd en økning i antall selvbestemte keisersnitt de siste fem årene, sier Thomas Åbyholm, leder for fødeavdelingen ved OUS, ifølge Aftenposten.Han tror økningen henger sammen med at dagens kvinner opplever at de har en reell mulighet til selv å bestemme hvordan de vil føde.Uheldig utvikling Ifølge leder i Den norske jordmorforeningen, Marit Heiberg, er utviklingen uheldig.- Mange kvinner blir nok skremt av all informasjonen som ligger tilgjengelig på internett. Der får særlig skrekkhistoriene rikelig med plass, sier hun til avisen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!