Fotballsjef i ny korrupsjonssak

Det asiatiske fotballforbundet (AFC) har suspendert skandaleombruste Mohamed Bin Hammam som følge av nye korrupsjonsanklager.

Skygge av mann - Foto: Scanpix

63-åringen har lenge kjempet for å bli kvitt beskyldninger om at han i sin tid forsøkte å bestikke seg til vervet som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).Mandag meddelte Kuala Lumpur-baserte AFC at Hammam suspenderes fra all aktivitet de kommende 30 dager. Imens skal det gjennomføres en ekstern undersøkelse av forbundets finansielle kontoer som Hammam har hatt fingrene i.- Undersøkelsene omhandler forhandlinger, inngåelse av spesielle kontrakter og finansielle transaksjoner fra AFCs og Hammans kontoer, heter det i en uttalelse.Bin Hammam har ikke fungert som president i AFC det siste året. Han har vært erstattet av kineseren Zhang Jilong. Denne siste utviklingen kan gjøre det vanskelig for ham å ta det igjen sin tidligere posisjon.