Gigantisk Tour-sjokk - superstjerne doptatt

En av de desidert største stjernene i Tour-sirkuset har avlagt positiv dopingprøve med spor etter et vanndrivende stoff og får ikke sykle videre

Syklister - Foto: Scanpix

Toppsyklisten Fränk Schleck (32) har avlagt positiv dopingprøve med spor etter et vanndrivende stoff og får ikke sykle videre i Tour de France.Luxembourgeren avla prøven som viste spor etter det forbudte stoffet, etter etappen 14. juli, ifølge Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Stoffet som er funnet i urinprøven er oppgitt å være Xipamide. Prøven er analysert ved det WADA-akkrediterte laboratoriet i Châtenay-Malabry.Syklisten har fått opplyst at han har rett til å be om og overvære analyse av B-prøven innen fire dager.Sent tirsdag kveld bekreftet en talsmann i Radioshack-laget til Schleck at rytteren ikke kommer til å sykle videre i Tour de France. Dermed blir storebroren til tidligere Tour de France-vinner (2010) Andy Schleck blir sendt ut av årets franske treukersritt, der 32-åringen har skuffet og ligger på 12.-plass sammenlagt.9.45 minutter har Radioshack-rytteren tapt til sammenlagtleder Bradley Wiggins når fem etapper gjenstår.- Laget har besluttet umiddelbart å trekke Fränk Schleck fra Tour de France. Selv om en unormal A-prøve ikke krever slike tiltak, mener Schleck og laget at det er riktig ting å gjøre, heter det i en uttalelse fra Radioshack-laget.Ikke til stedeVanndrivende stoffer er ulovlige, men ikke prestasjonsfremmende i seg selv. Stoffene kan brukes med henblikk på vektreduksjon, som bidrar til at syklister i Tour de France kan prestere bedre særlig på fjelletapper.Enkelte av dem kan også fungere som såkalt maskering for andre ulovlige stoffer.- Angående Xipamide kan laget fastslå følgende: Det er et produkt som ikke er til stede i noen medisin laget har til rådighet. Årsaken til at stoffet er funnet i Schlecks urinprtøve er uklar for laget. Dermed er det ikke mulig for laget å forklare funnene på nåværende tidspunkt, står det videre i uttalelsen fra Radioschack.Treer i fjorI fjorårets Tour de France endte brødreparet Andy og Fränk Schleck på henholdsvis annen- og tredjeplass sammenlagt i Tour de France. Australske Cadel Evans vant den utgaven.Tidligere tirsdag ble det klart at lillebror Andy Schleck, som ikke deltar i Tour de France på grunn av skade, har trukket seg fra OL i London.Schleck-saken legger ytterligere mørke dopingskyer over årets Tour de France. Under rittets første hviledag gikk fransk politi til aksjon mot Cofidis-laget, pågrep og senere siktet syklisten Rémy Di Gregorio for brudd på dopingreglene. (©NTB)