Hun hever høyere lønn enn Hollande

Den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt slår sin franske kollega president Francois Hollande på lønnsstreken.

Helle Thorning-Schmidt - Foto: Ap/Scanpix

Samtidig som den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt kan glede seg over en månedslønn på hele 121.500 danske kroner i ministerlønn, må hennes franske kollega - president Francois Hollande belage seg på lønnskutt.Som en del av Frankrikes spareplan kuttes nå presidentlønnen med hele 30 prosent.Dermed vil Hollande kun få utbetalt 110.000 (danske) kroner i måneden, skriver børsen.dk.Det betyr at i løpet av et år vil danske Thorning-Schmidt ha tjent nærmere 140.000 danske kroner mer enn Hollande.Men sammenligner man med den amerikanske presidenten, Barack Obamas lønnsutbetalinger, må også Thorning-Schmidt bøye seg i støvet.Ifølge Obamas selvangivelse fra 2010 tjente han nærmere 400.000 dollar det året på å være president.