Molde vant klart trass i sjansesløsing

Molde slet lenge med uttellingen, men scoringer av Davy Angan og Vegard Forren ga laget 3-0 onsdag.

Ole Gunnar Solskjær. Foto: Scanpix

Dermed har laget et godt utgangspunkt før returmøtet med Ventspils i mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde.Angans scoring etter 52 minutter ble forløsningen laget trengte etter å ha bommet grovt ved flere anledninger før pause. Særlig ivorianeren var langt under pari de første 45 minuttene. Én gigantisk sjanse og to store muligheter ble brent av Angan.Heldigvis for Molde var gjestene fra Latvia nesten helt ufarlige i mesteparten av kampen.Da Forren satte inn 2-0 fra straffemerket i kampens 74. minutt, virket det derfor som om romsdalingene allerede har et bein i 3. kvalifiseringsrunde til mesterligaen.Enda bedre ble utgangspunktet da Angan leverte et sterkt løp, fintet og satte inn 3-0 åtte minutter før slutt.En dans på roser så det også ut til å bli etter et heftig Molde-overtak i åpningsminuttene. Både Angan og Jo Inge Berget kunne sendt vertene i føringen tidlig.Ventspils-spillerne gjorde samtidig livet surt for Ole Gunnar Solskjærs menn. Latvierne fløy inn i taklingene og ble belønnet med flere gule kort.Etter en halvtimes spill kom første omgangs største sjanse da Angan fikk fritt spillerom på venstresiden. Han hadde med seg Joshua Gatt til høyre, men var egoistisk og valgte å skyte - utenfor.Molde-presset stoppet ikke der. Magne Hoseth hadde en stolpetreff, mens Angan igjen feilet alene med keeper før lagene byttet side. Hoseth måtte for øvrig ut med skade etter to tøffe taklinger og ble erstattet av Daniel Berg Hestad.Med 3-0 fra første møte kan Solskjær uansett si seg fornøyd før returmøtet i Latvia kommende tirsdag. (©NTB)