Nordmenn drømmer om egen hage

Men kvinner og menn har ulikt syn på hvordan en "drømmehage" ser ut.

Hage - Foto - Scanpix

I en undersøkelse fra anbudstjenesten FINN oppdrag kommer det frem at både menn og kvinner drømmer om egen hage. Men det er stor forskjell på hvordan deres drømmehager ser ut, skriver Hage.no.Undersøkelsen viser at kvinner i stor grad styres av sin estetiske sans når det gjelder hva de ønsker å ha i hagen. Det mest populære, noe nesten halvparten av alle norske kvinner ønsker seg, er pene planter.Mange ønsker dessuten å gjemme seg bort. Skjerming for innsyn er nest mest populært blant kvinner, etterfulgt av grillhjørne og hengekøye.Menn velger grill Mange blir kanskje ikke så overrasket over at menn i størst grad ønsker seg grill i hagen.Og det er først og fremst personer under 40 år som har eget grillhjørne på drømmetoppen. Spesielt populært er det også blant trøndere og nordlendinger.Videre varierer nordmenns hageønsker en del med alderen. De yngste respondentene, personer under 40 år, er mer opptatte av platting til lek og spill, grillhjørne, hengekøye og basseng enn de som er eldre. Ting som rosebed, vakker beplantning, gartner og lysthus blir på sin side viktigere med når man kommer litt opp i årene.Undersøkelsen tyder også på at «alle» drømmer om hage. Kun 6 % av de spurte svarer at de ikke ønsker dette.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!