Norges mest populære smarttelefoner

Ikke uventet er det Apples iPhone 4S som er den hotteste på markedet. Her er listen over de mest solgte smarttelefonene i Norge.

iPhone 4S. Foto: Apple.

Samsungs Galaxy S III suser inn på andreplass på NetComs salgsoversikt for juni. iPhone 4S får ingen gjort noe med.Følg HegnarOnline på Facebook her- Ingen klarte å plukke ned Iphone 4S fra 1.plassen i juni. Likevel kan sommerens store slager fort bli Samsungs Galaxy S III. Vi manglet telefoner tidligere i sommer. Nå har vi S III på lager, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom.- Alle produsentene som selger via oss tilbyr gode mobiltelefoner med relevante funksjoner og innhold. Dette håper vi norske forbrukere er bevisste på, sier Renaas.Microsofts operativsystem Windows Phone øker sin markedsandel i juni, men har en beskjeden salgsandel totalt sett. Fortsatt er Apples operativsystem IOS og Googles operativsystem Android klart mest populært hos norske forbrukere.I juni hadde nær halvparten av alle solgte telefoner IOS (49 prosent). Android holder god stand med en salgsandel på 45 prosent i juni (47 prosent i mai).De mest solgte smarttelefonene i juni:1. (1) Apple iPhone 4S2. (-) Samsung Galaxy S III3. (2) Apple iPhone4. (3) Samsung Galaxy S II5. (4) HTC One X6. (5) Nokia Lumia 8007. (-) Sony Xperia S8. (8) HTC Explorer9. (-) Nokia Lumia 61010. (-) Sony Xperia UNetComs definisjon av en smarttelefon En smarttelefon er en avansert mobil i grenselandet mellom mobiltelefon og datamaskin. Den drives av et mobilt operativsystem og brukeren har selv muligheten til å installere avanserte programmer og applikasjoner på telefonen. Smarttelefonen har berøringsskjerm eller et QWERTY-tastatur, og man kan bruke den til langt mer enn telefonsamtaler og SMS.