OL-rettighetene passerer 1 milliard dollar for Europa

Europeiske TV-selskaper kommer til å betale mer enn 1 milliard dollar (ca. 6 milliarder kroner) for rettighetene til å sende fra OL fram til og med 2020.

Olympiske leker - Foto: AP

Det er Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) som håver inn disse pengene, og med økte priser for rettighetene, brytes en ny økonomisk barriere.Britiske BBC har sendt OL på riksdekkende TV siden 1948. Nå er det klart at kanalen fortsetter med det til 2020. En ny avtale er blitt inngått i London, for den nåværende avtalen løp ut for britene etter OL på hjemmebane.I Norge er det NRK som har rettighetene til å sende fra London, men i Sotsji i 2014 og i Rio de Janeiro i 2016 er det TV 2 som har sikret seg rettighetene. Hva som skjer på norsk-TV i 2018 og 2020 er ennå ikke avklart.Det er også klart at BBC kommer til å sende «rubb og rake» fra London-OL. Det betyr 2500 timer direkte TV-sendinger i løpet av de 16 dagene OL varer. Det vil si at BBC sender 1000 timer mer fra London-lekene enn fra Beijing for fire år siden.I Norge kommer NRK til å sende i ni kanaler (sju av dem på nett). Totalt sender statskanalen 750 timer fra London. (©NTB)