- Oljearbeiderne bør skjerpe seg

Oljearbeiderne i Nordsjøen får en urettmessig stor andel av oljeformuen, mener professor.

Karen Helene Ulltveit-Moe - Foto: Finansavisen

Når Karen Helene Ulltveit-Moe skal føle seg ekstra fin, tar hun på maskara. Lunsj med hvitvin i vannkanten, er en favoritt i sommermånedene for professoren i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.Hva ser du når du ser deg selv i speilet?- Ifølge min mann, et litt strengt ansikt på en ung kropp, sier Ulltveit-Moe.Hun svarer på DNs 'Ti Kjappe'.Hvem bør skjerpe seg?- Oljearbeiderne i Nordsjøen. De får en urettmessig stor andel av vår felles oljeformue. Det er mange andre, som for eksempel politi og sosialarbeidere, som også har farlige jobber uten at det gir noe i nærheten av samme økonomiske uttelling, sier professoren til avisen.