Prostituerte jages fra Londons gater

Årets sommer-OL vil gi gode inntekter til mange briter - men neppe til de prostituerte.

London Foto: Scanpix Åserud, Lise

De klager over at de blir feid vekk fra arrangørbyen Londons gater.Politiet i Newham, en nedslitt kommune øst i byen som huser hovedarenaen for lekene, har i løpet av vel halvannet år stengt rundt 80 bordeller. Dermed er området blitt pynteligere, men det gjør ikke nødvendigvis tilværelsen tryggere for de prostituerte selv.- Enkelte av kvinnene som selger seksuelle tjenester, har opplevd stengning av så mange bordeller at de nå arbeider på gata. Og det er et mye mindre trygt sted, sier Georgia Perry i Open Doors, et statlig støtteprogram for prostituerte.Statsminister David Cameron anslår at to millioner mennesker flere enn vanlig vil besøke London i tiden 27. juli til 3. august. Inntektene fra lekene beregnes til 13 milliarder pund eller 123,5 milliarder kroner over en periode på fire år.Men for de prostituerte blir det neppe gylne tider. Prostitusjon er ikke forbudt i Storbritannia, men det er ikke lov å drive bordeller, og det er heller ikke lov for horekunder å drive såkalt kerb crawling - å kjøre langsomt langs fortauer for å plukke opp prostituerte.Stor-Londons borgermester Boris Johnson gir sin fulle støtte til opprenskningen.