Rosenborg dummet seg ut

Rosenborg hadde 2-0 mot kasakhstansk lag, men fikk 2-2 i fleisen på overtid i torsdagens Europaliga-kvalifisering.

Rosenborgs Markus Henriksen. Foto: Scanpix

Hjemmelaget kunne og burde ha avgjort oppgjøret lenge før gjestene fra Kasakhstan fikk sine to viktige bortemål. Men et godt spillemessig overtak hindret likevel ikke Mansour Gueye fra å utligne tre minutter på overtid på en retur fra keeper Daniel Örlund. Kvarteret tidligere reduserte Roman Pakholiuk med hodet.Tidligere i kampen var Borek Dockal igjen mannen som sørget for mål og jubel på Lerkendal. Først skjøt han i det 33. minutt ballen fra Markus Henriksen pent i nettet til venstre for keeper. Deretter tok han selv straffen RBK fikk etter at han ble lagt i bakken på overtid i første omgang. Den hamret tsjekkeren trygt oppe i høyre kryss.Tomålsledelsen kom etter at Rosenborg hadde en forsiktig åpning, men der spillet gradvis kom på gli utover i omgangen. Med høyere press ble hjemmelaget betydelig farligere offensivt.Ti minutter ut i annen omgang burde innbytter Daniel Fredheim Holm gjort 3-0 da han sto med ballen foran et tomt mål. Men han reagerte for sent, og Ordabasy fikk dermed blokkert. I forveien bommet keeperen totalt i det han prøvde å ta ballen fra Rade Prica.Jan Jönsson tok ingen sjanser i laguttaket og stilte med et toppet RBK-lag mot Ordabasy. Det viste seg også tidlig at bortelaget ga bedre motstand enn nordirske Crusaders, som trønderne slo ut i forrige kvalifiseringsrunde.Resultatet betyr at Rosenborg har en tøff oppgave i vente når returkampen spilles i Kasakhstan neste torsdag. Uavgjort vil mest sannsynlig ikke holde til avansement for trønderklubben. (©NTB)