Sparingen som er enda viktigere enn BSU

Ungdomsøkonom peker på spareformen som hun mener bør ha høyere prioritet enn BSU.

Maria Setsaas - Foto: Fokus Bank

- Mange unge mangler reservekonto. Har man penger til langsiktig sparing er det veldig bra, og BSU er i så måte et svært gunstig alternativ. Men førsteprioritet bør være å få seg en reservekonto, sier Maria Setsaas, ifølge Dine Penger.Hun er ungdomsøkonom og autorisert finansiell rådgiver i Fokus Bank.To månedslønner på konto som buffer mot uforutsette utgifter, er hva ekspertene anbefaler. Likevel har mer enn hver fjerde nordmann under enn en halv månedslønn i reserve, viser undersøkelse Sentio har gjennomført på oppdrag fra Fokus Bank.Aller verst står det til for de yngste og de lavest lønnede - i disse gruppene har en like stor andel ingen økonomisk buffer i det hele tatt.- Uforutsette utgifter kan for eksempel være at bilen må på verksted eller at man blir stående en periode uten jobb. For studenter som går inn i sitt siste studieår nå kan det være lurt å droppe drinkene ved bassenget denne sommeren, og heller legge til side mest mulig, sier Setsaas til nettstedet.FØLG HEGNARKVINNE PÅ FACEBOOK HER!