Trøtthet kan skyldes "sosialt jetlag"

Sover du ekstra i helgen kan det få uheldige konsekvenser, mener forskere.

Kaffe - Foto - Scanpix

Hvis du sliter med å komme deg opp av sengen tidlig i uken lider du sannsynligvis av "sosialt jetlag", skriver VG.Forskere mener nemlig at det å sove ekstra i helgene kan føre til at du er sliten helt fram til onsdagen kommer.Over tid kan endringene i sovemønsteret også føre til at du lettere tyr til sigaretter og koffein.Studiet er gjennomført av Rush University i Chicago, som har sett på hvordan bare to timer ekstra i sengen lørdag og søndag morgen kan ødelegge for starten på en ny uke.Forsker Till Roenneberg fra Tyskland, som står bak begrepet "sosialt jetlag", gjennomførte en undersøkelse på 65 000 personer som viser at de med forskjellige soverutiner i helg og hverdag har tre ganger så stor sjanse for å bli overvektige, enn de som har faste soverutiner dag etter dag.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!