Tutta får nakenbildekritikk på nettet

Amerikansk, feministisk nettsted mener bildet av Suzann Pettersen er passivt.

Suzann Pettersen - Foto - Scanpix

Den amerikanske nettsiden Feministing.com kommer med en feministisk kritikk av bildene i ESPNs Body Issue, der flere atleter, blant annet den norske golfstjernen Suzann Pettersen, har stilt opp nakne.- I en kultur der kvinners kropper typisk blir verdsatte for å være passive objekter er det fint å se på og beundre kvinnelige atleters aktive kropper, skriver nettstedet.- Men mange flere av kvinnene enn mennene som er avbildet i nummeret står bare rett opp og ned eller ligger utstrakt.Feministing hevder at 78 prosent av mennene på bildene inntar en aktiv, atletisk posisjon, mens bare 52 prosent av kvinnene gjør det. De viser blant annet til bilde av Tutta der hun ligger avslappet på stranden.- På bildene får menn vist frem sine atletiske styrker og de fremstilles som talentfulle og sterke. Mens bare noen kvinner får gjort det samme, skriver nettstedet.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!