Analytiker: Dette synes i overkant optimistisk

-I lys av utviklingen hittil i år synes denne prognosen i overkant optimistisk for å si det forsiktig, sier analytiker Kari Due-Andresen.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 11.21
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
Kari Due-Andresen - Foto: Are Haram, Finansavisen

I dagens rapport fra Handelsbanken ser analytiker Kari Due-Andresen nærmere på den økonomiske utviklingen i Hellas. Det er ikke lystig lesing.Les også: Analytiker om ukens viktigste nøkkeltall -I går fikk vi tall som viste at årsveksten i BNP i Hellas ble på minus 6,2 prosent i 2. kvartal, svakt bedre enn fallet på 6,5 prosent i 1. kvartal. Til sammenlikning anslår IMF i sin siste offisielle prognose fra april at BNP-veksten i Hellas i 2012 skal bli på minus 4,8 prosent, sier Kari Due-Andresen.-Dette estimatet ligger også til grunn for den siste gjeldspakken til Hellas. I lys av BNP-utviklingen hittil i år synes denne prognosen i overkant optimistisk for å si det forsiktig, sier analytikeren.-For at dette estimatet skal nås, må BNP stige med over en prosent i hvert av de to resterende kvartalene i år. Dersom gresk BNP blir liggende flatt på nivå i 3. kvartal og 4. kvartal, noe som også er vel optimistisk, vil årsveksten for gresk BNP ende på minus 5,7 prosent i 2012, sier Due-Andresen.-Antonis Samaras, leder for Hellas' nye koalisjonsregjering har anslått at BNP-veksten i Hellas i år vil bli på minus syv prosent, avslutter Due-Andresen.Følg HegnarOnline på Facebook her