Analytiker om dagens mest sentrale nøkkeltall

Torsdag tikker det inn flere nøkkeltall fra USA. Senioranalytiker Katrine Boye forteller hva du kan forvente deg.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 09.07
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
Katrine G. Boye - Foto: Are Haram/Finansavisen

I dagens rapport fra Nordea forteller senioranalytiker Katrine Boye hva vi kan forvente oss av dagens økonomiske nyheter fra USA.-Dagens mest sentrale nøkkeltall får vi med den regionale konjunkturindeksen for Philadelphia-området, såkalt Philly Fed. Tallet for juli viste en klar positiv endring til -12,9 fra -16,6 i juni, sier Boye.-Vi tror at trenden fortsetter i august og venter at indeksen kommer helt opp til 0. Konsensusanslaget er hakket mindre positivt med en oppgang til -5, sier Boye.-Vi får også ukens tall for antall nye registrerte arbeidsledige. Sist uke overrasket tallet med en nedgang til 361.000 fra 386.000. Konsensus denne uken er en moderat økning til 365.000, sier senioranalytikeren.-Videre får vi også signaler om bedringen i boligmarkedet i USA fortsetter i form av antall igangsatte boliger i juli. Etter det sterke tallet i juni på 760.000 som faktisk var en vekst på nesten 23,6 prosent fra år til år er konsensus et tilnærmet uendret juli-tall på 757.000, sier Boye.-Antall byggetillatelser er ventet å øke forsiktig til 770.000, avslutter Boye.Følg HegnarOnline på Facebook her