Analytiker om fredagens største nyhet

Analytiker Ida Wolden Bache forteller hva vi kan forvente oss av dagens tale fra Ben Bernanke.

Ida Wolden Bache. Foto: Finansavisen.
Kultur

Senere i dag går Ben Bernanke på talerstolen i USA. Handelsbankens Ida Wolden Bache forteller hva du kan forvente deg.Les også: Sjeføkonom: Det er nervøsitet i markedet- Oppmerksomheten i finansmarkedene er nå rettet mot ettermiddagens foredrag av sentralbanksjef Ben Bernanke under Jackson Hole symposiet, sier Wolden Bache.- Som vi skrev i gårsdagens rapport venter vi i utgangspunktet ingen konkrete signaler om nye pengepolitiske lettelser utover dem som ble gitt i referatet fra det siste møtet i den pengepolitiske komiteen (FOMC). Vi tror snarere Bernanke vil bruke dagens foredrag til å snakke om pengepolitikken etter finanskrisen i et bredere perspektiv og drøfte de mulighetene sentralbanken har til å stimulere økonomien ytterligere, sier analytikeren.- Uansett blir talen viktig. En rundspørring uført av Reuters viser at andelen investorer og økonomer som venter at den amerikanske sentralbanken vil annonsere en ny runde med kvantitative lettelser på rentemøtet i september har falt markert de siste to ukene, sier Wolden Bache.- Gårsdagens nøkkeltall gjorde ikke sentralbankens avveiinger enklere, sier analytikeren.- På den ene siden er det nå tegn til at forbruksveksten vil ta seg litt opp i tredje kvartal. Det private forbruket steg som ventet med 0,4 prosent i juli, både i nominelle og reelle termer. Dette var den høyeste veksttakten siden februar. Inntektene steg med 0,3 prosent, noe som betyr at spareraten falt litt igjen i juli, sier Wolden Bache.- På den andre siden var antallet nye dagpengesøknader uendret på 374.000 forrige uke, litt høyere enn ventet. Dagpengesøknadene har tikket litt oppover de siste ukene og kan tyde på at sysselsettingsveksten avtok litt i august etter at sysselsettingen utenom landbruket økte med 163.000 i juli. De offisielle sysselsettingstallene for august publiseres neste fredag, avslutter Wolden Bache.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs