Barnehage er dårlig butikk

Det private barnehagekonsernet Espira klarer ikke å tjene penger på barnehager.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 08.25
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
Barn leker i barnehage - Foto: Scanpix

Espira-barnehagene er langt fra noen pengemaskin, til tross for at investeringsselskapet Capman Buyout kjøpte opp 60 prosent av barnehagen i 2008 viser årsregnskapet fortsatt tap.I fjor økte barnehage-konsernet sin omsetning med ni prosent til snaut en milliard, men gikk likevel med underskudd på 36 millioner kroner, skriver dn.- Vår investor har nok undervurdert den politiske risikoen før de gikk inn, sier økonomidirektør i Espira, André Kidess.Han viser til den nye finansordningen for barnehager som trådte i kraft 1. januar 2011.Nå som det ikke lenger er staten, men kommunen som har ansvaret for finansieringen av barnehager, har tilskuddene til Espira-barnehagene blitt redusert.- Per dags dato kan man se ut fra vårt regnskap at det ikke er mulig å tjene mye penger på barnehager, sier Kidess.