Bjerkaas kan få kvinnelig etterfølger

Åtte NRK-sjefer har vært menn. Nå mener flere det er på tide med en kvinne på topp.

NRKs kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas. Foto: Scanpix
Kultur

I går ble det kjent at Hans-Tore Bjerkaas ikke vil fortsette som kringkastingssjef i NRK når åremålet går ut i mars neste år, skriver Aftenposten.Dermed starter jakten på en ny sjef for kanalen. Styret ansetter sjefen, men kulturminister Anniken Huitfeldt som er NRKs generalforsamling, vil nok ha et ord med i laget. Flere tror Huitfeldt vil finne en kvinne til lederjobben. En av dem er kultur- og debattredaktør i Aftenposten, Knut Olav Åmås. Han viser til hvor viktig det har vært for henne å utpeke kvinner til toppstillinger.Som aktuelle kandidater lister Aftenposten de følgende damene:Trine Eilertsen - sjefsredaktør i Bergens Tidende og kåret til årets kvinnelige medieleder i 2010Hege Duckert - kulturredaktør i NRKGrethe Gynnild Johnsen - direktør for distriktsdivisjonen i NRKKristin Skogen Lund - NHO-president og næringslivslederKjersti Løken Stavrum - redaktør i AftenpostenAnnika Bjørnstad - NRKs mediedirektørAnna Asheim - har vært medieleder og har kjennskap til politiske prosesserDagens Næringsliv har andre forslag til toppkandidater. I tillegg til Skogen Lund, Aasheim og Bjørnstad, foreslår avisen i dag også Alexandra Bech Gjørv som er partner i advokatfirmaet Hjort. Også to menn, Trond Giske og Thor Gjermund Eriksen får plass på DNs liste over aktuelle kandidater.På spørsmål om hvilke egenskaper en ny NRK-sjef sier kanalens styreleder William Nygaard følgende:- Kringkastingssjefen må ha en dyp og profesjonell forståelse av hva allmennkringkastingsoppdraget, publisistisk kvalitet og uavhengighet innebærer, og han må ha en naturlig autoritet og erfaring som redaksjonell leder.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Næringsliv