KjøpLogg inn

Brann kjøpte RBK-stopper

Han har lenge vært regnet som et av de største talentene i Rosenborg. Slik forklarer 21-åringen overgangen til Brann.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 22.48
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.

U-landslagsspiller Simen Wangberg (21) forlater Rosenborg. Midtstopperen har inngått en kontrakt med Brann som varer ut 2014.- Jeg velger å gå til Brann fordi jeg har troen på at jeg kan utvikle meg videre som fotballspiller her. Jeg har hørt mye bra om dagens Brann-lag og om treneren, og jeg er sikker på at dette er riktig valg, sier Wangberg til Branns nettsider mandag.Wangberg debuterte for Rosenborg allerede som 17-åring og har lenge vært regnet som et av de største talentene i trønderklubben.Rosenborg hentet nylig tidligere landslagsstopper Tore Reginiussen fra danske OB, og Wangberg forsvant lenger unna førstelaget i RBK.Wangberg har spilt for aldersbestemte landslag fra U17, og er nå fast på U21-landslaget. Han ble seriemester med Rosenborg både i 2009 og 2010.Brann og Rosenborg er enig om ikke å kommentere betingelsene for overgangen. Wangberg har bestått den medisinske sjekken og kan debutere for bergenserne allerede søndag mot Strømsgodset.- Simen har vært inn og ut av laget de siste sesongene, og vi skjønner at han synes det var interessant da Brann kom på banen. Vi har per dags dato tre-fire spillere som er aktuelle på midtstopperplass, og valgte derfor å selge Simen til Brann. Jeg vil å takke han for innsatsen i Rosenborg og ønsker ham lykke til videre, sier Rosenborg sportsdirektør Erik Hoftun til RBKs nettsider. (©NTB)