Canal+ blør uten engelsk fotball

Tapet av Premier League-rettighetene gir store utslag for Canal+.

Fotballspiller Carlos Tevez, her i aksjon for Manchester City - Foto: AP
Kultur

Betal-TV-giganten hadde et underskudd på snaue 300 millioner svenske kroner i 2011.Administrerende direktør i C More Entertainment, Johan Kleberg sier til Kampanje at han ikke er overrasket over at tapet av engelske fotballrettigheter ga så store utslag.- Nei, egentlig ikke. Ifølge våre analyser så trodde vi det skulle bli verre. Både vi og våre konkurrenter trodde nok at vi skulle tape flere kunder og at Premier League skulle flytte enda flere kunder, men vi har en bredde i vårt innhold som gjør at vi ikke er så sårbare, sier Kleberg.I Norge sikret TV 2 seg rettighetene, mens erkerival MTG kjøpte de svenske rettighetene. Trolig kostet de nordiske rettighetene 1,2-1,3 milliarder kroner, skriver Kampanje. I Canal+ angrer man på at en ikke strekte seg lenger.- Det ville vært mer lønnsomt å kjøpe rettighetene til den prisen markedet var villig til å betale enn å avstå fra å kjøpe, sier Kleberg. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv