Disse sier nei til boligskatt

Verken Høyre eller Sosialistisk Venstreparti mener Norge bør innføre boligskatt. I stedet foreslår partiene å bygge flere boliger for å kjøle ned et hett boligmarked.

Erna Solberg - Foto: Scanpix
Kultur

Politikerne bør innføre boligskatt, sa professor i samfunnsøkonomi, Hilde C. Bjørnland ved Handelshøyskolen BI, for kort tid siden. Hun mente dette kunne bidra til at priser på nye og brukte boliger stiger mindre enn de ellers ville ha gjort.Forslaget blir ikke møtt med entusiasme.- Høyre mener løsningen på boligkrisen er å bygge mer, ikke skatte mer. Det faktum at boligprisene øker kraftig skyldes at det ikke bygges nok boliger der folk faktisk vil bo. Det er gjennom å løse det problemet vi må begynne, sier Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner til Dagsavisen.Selv om økte skatter er mer fristende for venstresiden, vil heller ikke Sosialistisk Venstreparti si klart ut at økt boligskatt er en god løsning. Men temaet bør diskuteres, mener SV-leder Audun Lysbakken.- Vi vil ta denne diskusjonen som en del av det vanlige programarbeidet foran neste års stortingsvalg. Der andre partier ikke engang vil ta debatten vil vi vurdere dette seriøst, sier Lysbakken.Men han mener i likhet med Høyre at økt boligbygging er en god løsning. Lysbakken ønsker dessuten å se nærmere på om prisregulering kan være et virkemiddel. Det faller ikke i god smak hos regjeringspartneren Senterpartiet.- Jeg vil ikke ha planøkonomi, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Aftenposten.Hun mener markedet må regulere seg selv.

Nyheter
Næringsliv