Erna Solberg får brobyggerprisen

Høyre-leder Erna Solberg er tildelt Brobyggerprisen 2012 for sin innsats for å bygge bru mellom mennesker, religioner og kulturer.

Erna Solberg - Foto: Scanpix
Kultur

Prisen deles ut av 14. august-komiteen, som arrangerer Pakistans nasjonaldag i Norge.Komiteen, som ble dannet i 2003, jobber for å bygge bru mellom det norske og det pakistanske samfunnet ved å opprette møteplasser og dialog, samt øke kunnskapen om hverandres kultur, tradisjoner og verdier.«Komiteen har spesielt lagt merke til hennes varme hjerte for de aller svakeste i verden. Erna Solbergs deltakelse i støttekonsert for Pakistan og stå sammen i sorgen for flomofrene i Pakistan i 2010 ga et sterk signal», heter det blant annet i juryens begrunnelse.Prisen deles ut under et arrangement i Oslo Konserthus 11. september.Blant tidligere mottakere av Brobyggerprisen er blant andre Kong Harald, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, Barack Obama, Kåre Willoch, Thorbjørn Jagland, Wenche Foss og Muhammad Rafiq, tidligere president i Pakistan.

Nyheter
Politikk