Killengreen ordknapp om rapporten

Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen vil ikke kommentere kritikken i 22. juli-kommisjonens rapport, selv om hun ledet politiet i 11 år før terroren rammet.

Ingelin Killengreen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.
Veien hit
Killengreen sluttet som politidirektør i begynnelsen av 2011. Hun er nå departementsråd i Fornyings-, administrasjon- og kirkedepartementet (FAD), som har ansvaret for sikkerheten rundt regjeringsbygningene.I rapporten som ble lagt fram mandag, får politiet knusende kritikk for massiv svikt i forkant av- og under terrorangrepene 22. juli. Teknikken sviktet, etatene samhandlet dårlig, og politiets beredskapsplaner ble ikke fulgt, slår rapporten fast.- Jeg har ingen kommentar til rapporten fra 22. juli-kommisjonen og viser til det som Politidirektoratets nåværende ledelse har uttalt. Jeg har naturligvis hatt samtaler med kommisjonen og bidratt i deres arbeid, sier Killengreen i en kommentar til NTB tirsdag.Ingelin Killengreen var politimester i Oslo fra 1994 til 2000 og politidirektør i Politidirektoratet fra 2000 til 2011. Før det jobbet hun i Justisdepartementet.