Kun 5 prosent vil ha lokal kontantstøtte

Barneminister Inga Marte Thorkildsen er glad for at interessen for lokal kontantstøtte er lav.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 12.46
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
Inga Marte Thorkildsen - Foto: Scanpix

Fra 1. august har regjeringen kuttet ut den nasjonale kontantstøtteordningen for toåringer. 19 av landets kommuner tilbyr nå lokal kontantstøtte i stedet. Blant de aktuelle innbyggerne i disse kommunene, er det kun 5 prosent som har søkt støtte til sine barn, skriver Kommunal rapport.Dette er stor nedgang fra da toåringene var omfattet av den statlige ordningen: I 2011 mottok 39 prosent av landets toåringer kontantstøtte.Barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV), synes den lokale løsningen som nå er innført i enkelte kommuner er problematisk.- Det er flere grunner til at vi satser på barnehager i stedet for kontantstøtte. Vi ønsker at kvinner skal delta i arbeidslivet. Vi mener det er viktig at barn går i barnehage, spesielt barn med minoritetsbakgrunn, som bruker kontantstøtte mest. Vi mener det er feil å betale folk for ikke å bruke et så viktig velferdsgode som barnehager, sier hun.