Kun 5 prosent vil ha lokal kontantstøtte

Barneminister Inga Marte Thorkildsen er glad for at interessen for lokal kontantstøtte er lav.

Inga Marte Thorkildsen - Foto: Scanpix
Kultur

Fra 1. august har regjeringen kuttet ut den nasjonale kontantstøtteordningen for toåringer. 19 av landets kommuner tilbyr nå lokal kontantstøtte i stedet. Blant de aktuelle innbyggerne i disse kommunene, er det kun 5 prosent som har søkt støtte til sine barn, skriver Kommunal rapport.Dette er stor nedgang fra da toåringene var omfattet av den statlige ordningen: I 2011 mottok 39 prosent av landets toåringer kontantstøtte.Barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV), synes den lokale løsningen som nå er innført i enkelte kommuner er problematisk.- Det er flere grunner til at vi satser på barnehager i stedet for kontantstøtte. Vi ønsker at kvinner skal delta i arbeidslivet. Vi mener det er viktig at barn går i barnehage, spesielt barn med minoritetsbakgrunn, som bruker kontantstøtte mest. Vi mener det er feil å betale folk for ikke å bruke et så viktig velferdsgode som barnehager, sier hun.

Nyheter
Næringsliv